Älä jätä autosi varoitusvaloja huomioimatta

27 toukokuun, 2022
Posted in Autonhoito
27 toukokuun, 2022 hafix

Älä jätä autosi varoitusvaloja huomioimatta

Ketään ei ehkä yllätä, että tekniikan kehittyessä myös ajoneuvojen valmistus on kehittynyt kuljettajien, matkustajien ja kaikkien tiellä liikkuvien turvallisuuden parantamiseksi. Näin ollen on tärkeää, ettei autosi varoitusvaloja jätetä huomiotta, kun ne syttyvät konsoliin. 

Ajoneuvon varoitusvalojen huomiotta jättäminen voi tulla kalliiksi ja johtaa vakavampiin ongelmiin. Autojen ja muiden ajoneuvojen tietokoneet helpottavat kuljettajan elämää ja parantavat ajoneuvojen turvallisuutta. 

Nyrkkisääntönä; Jos valo on punainen vältä ajamista ja jos valo on keltainen, autolla voi todennäköisesti ajaa, mutta vika kannattaa selvittää.

Listaamme alle luettelon varoitusvaloista, joihin ajoneuvojen omistajien tulisi kiinnittää erityistä huomiota:

Turvatyynyvalo:

 Jos turvatyynyvalo syttyy, se tarkoittaa, että yhdessä tai useammassa turvatyynyssä on ongelma ja että törmäystilanteessa yksi tai useampi turvatyynyistä ei ehkä laukea. Kyseessä on usein sähköinen ongelma.

Öljyn merkkivalo:

Jos öljyn merkkivalo palaa, se voi tarkoittaa, että moottorin öljyn määrä on alhainen tai että öljypumppu ei toimi kunnolla. Molemmat ongelmat ovat mekaanisia, ja ne on tutkittava välittömästi.

Rengaspainevalo:

Tämä tarkoittaa, että rengaspaine on epätasapainossa. Se voi olla liian alhainen tai renkaissa voi olla liikaa painetta. Useimmiten ongelma korjaantuu tarkastamalla ilmanpaineet, joskus kuitenkin vika voi olla myös rengaspaineantureissa.

Punainen Lämpömittarin valo (lämpötilan valo): 

Tämä on vakava merkki ylikuumenemisesta, ja sinun on pysäytettävä auto välittömästi ja sammutettava moottori. Jos tämä valo syttyy, se tarkoittaa, että moottori on liian kuuma ja moottorin käynnissä pitäminen voi aiheuttaa korjaamattomia vaurioita.

Moottorin merkkivalo:

 Tämä valo voi tarkoittaa mitä tahansa, kuten löysää bensiinisäiliön korkkia tai jopa sähkövikaa, jota ei ole helppo havaita. On aina hyvä viedä auto korjaamolle, jos näet tämän valon.

Jarruvalo:

Mikäli tämä valo palaa siitä huolimatta, että seisontajarru on vapautettu, voi jarruissa olla elektroninen ongelma, mutta se voi myös olla merkki siitä, että auton tai ajoneuvon jarruneste on vähissä. Huollon tarve välitön.

Mikäli kojelaudassasi palaa varoitusvalo, etkä tiedä mitä se tarkoittaa, soita meille, niin neuvomme miten asian kanssa tulisi edetä.