Mitä eroa on määräaikaishuollolla ja vuosihuollolla?

Kysymys määräaikaishuollon ja vuosihuollon eroista aiheuttaa usein hämmennystä. Kuluttajien keskuudessa niistä puhutaan yhtenä ja samana asiana, mutta tarkemmin niiden erot ovat merkittäviä. Määräaikaishuollot seuraavat auton valmistajan määrittämää huolto-ohjelmaa, esimerkiksi takuun säilyttämiseksi, kun taas vuosihuollot ovat palveluntarjoajien tarjoamia huoltokokonaisuuksia, jotka keskittyvät auton yleisimpiin ja tärkeimpiin huoltokohteisiin.

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto perustuu auton valmistajan määrittämiin ajokilometreihin tai aikaan. Noudattaen valmistajan määrittämää huolto-ohjelmaa, autosi takuu säilyy. EU:n ryhmäpoikkeuslain mukaan voit huollattaa autosi myös merkkiliikkeiden ulkopuolella, kunhan huolto tehdään määräaikaishuolto-ohjelmaa noudattaen ja käyttäen laadukkaita, alkuperäisosia vastaavia varaosia. Huoltokohteet vaihtelevat, mutta yleisesti määräaikaishuollossa vaihdetaan moottoriöljy ja suodattimet. Lisäksi jakohihnan ja jarrunesteen vaihto voi kuulua määräaikaishuoltojen töihin. Huoltoajankohdat löydät auton huoltokirjasta tai ajotietokoneesta.

Vuosihuolto

Vuosihuollot ovat palveluntarjoajien tarjoamia, usein hinnaltaan huokeampia huoltokokonaisuuksia. Vuosihuolto on hyödyllinen, jos autolla ajetaan vähän tai määräaikaishuollon mukaiset ajokilometrit eivät täyty ennen valmistajan edellyttämää aikarajaa. Vaikka vuosihuolto saattaa sisältää määräaikaishuoltoihin nähden päällekkäisiä huoltotoimenpiteitä, se ei poista määräaikaishuollon tarvetta. Vuosihuollon avulla voit arvioida autosi huoltotarpeita ja suunnitella huoltoja tulevaisuuden näkökulmasta.

Miten antaa apuvirtaa toiselle autolle?

Kun tarvitset apuvirtaa toisen auton käynnistämiseen käynnistinkaapeleilla, on erityisen tärkeää noudattaa varovaisuutta, jotta vältymme vahingoittamasta auton herkkää sähköjärjestelmää. Tunnista ensin akun napojen plus- ja miinusnavat, ja varmista, että kaapelit kytketään oikein. Ajoneuvojen valmistajat yleensä kieltävät apuvirran antamisen, ja toimenpiteet tulisi suorittaa omalla vastuulla. Vaikka oikein tehtynä apuvirran antaminen ei ole suuri riski, virheitä on syytä välttää.

Katso alta ohjeet apuvirran antamiseen oikeaoppisesti:
• Anna apua antavan auton käydä hetken, jotta sen akku olisi mahdollisimman täysi.
• Siirrä apua antava auto mahdollisimman lähelle apua tarvitsevaa autoa ja sammuta sen moottori.
• Kytke ensin punainen apukaapeli kummankin auton akun plusnapaan.
• Kytke tämän jälkeen mustan apukaapelin toinen pää toisen auton akun miinusnapaan, pitäen samalla kaapeleiden päät erillään.
• Kytke mustan apukaapelin toinen pää moottorin tai ajoneuvon korin kirkkaaseen sähköä johtavaan metalliosaan, mahdollisimman kauas akusta.
• Käynnistä apua antavan auton moottori ja pidä se käynnissä viiden minuutin ajan. Moottorin kierrokset voivat olla hieman normaalia suuremmat. ÄLÄ käynnistä toista autoa tällä välin.
• Sammuta apua antavan auton moottori ja irrota virta-avain.
• Käynnistä avustettavan auton moottori.
• Älä irrota apukaapeleita välittömästi. Anna akun latautua muutama minuutti.
• Sammuta autot ja irrota virta-avaimet.
• Irrota musta apukaapeli auton moottorista tai rungosta, sitten punaiset kaapelit ja lopulta viimeinen musta kaapeli. Pidä kaapeleiden päät koko ajan erillään toisistaan.
• Käynnistä molemmat autot normaalisti.

On tärkeää muistaa, että apuvirta korjaa vain tilapäisesti käynnistysongelman, eikä se
ratkaise perusongelmia tai vikoja. Mikäli käynnistysongelmat jatkuvat, suosittelemme
hakeutumista ammattitaitoisen automekaanikon luokse. HAFIX tarjoaa mielellään apua vian selvittämiseen.

VAROITUS: Ohjeita on ehdottomasti noudatettava. Akun latauksen yhteydessä vapautuu happea ja vetyä, mikä on erittäin herkkää syttymään. Kaapeleita kytkettäessä syntyy aina kipinöitä, ja viimeiset kytkennät ja irrotukset tulisi tehdä kaukana akusta. Vältä kosketusta akun rikkihapon kanssa ja huuhtele iho tai silmät runsaalla vedellä, jos happoa joutuu niihin. Hakeudu hoitoon tarvittaessa.

Mikäli koet epävarmuutta, pyydä apua tarvittaessa.

Keraaminen pinnoite autollesi – loistava suojakerros loskaisiin keleihin

Loskainen keli voi olla haaste auton maalipinnalle, mutta onneksi keraaminen pinnoite tarjoaa erinomaisen suojakerroksen autollesi. Tässä artikkelissa käsittelemme keraamisen pinnoitteen hyötyjä ja miksi se on loistava valinta autosi suojaamiseen.

Kestävä suoja sääolosuhteilta: Keraaminen pinnoite muodostaa auton pinnalle kestävän suojakerroksen, joka hylkii likaa, vettä ja muita epäpuhtauksia. Tämä auttaa pitämään autosi puhtaana pidempään ja helpottaa sen puhdistamista loskan, suolan ja mudan jälkeen.

Pitkäkestoinen kiilto: Keraaminen pinnoite antaa autollesi upean kiillon, joka kestää pitkään. Se luo syvän ja peilimäisen pinnan, joka saa autosi erottumaan joukosta.

Suoja UV-säteiltä: Keraaminen pinnoite suojaa autosi pintaa myös auringon haitallisilta UV-säteiltä. Tämä auttaa estämään maalipinnan haalistumista ja auringon aiheuttamia vaurioita.

Helppo puhdistaa: Keraaminen pinnoite tekee auton puhdistamisesta ja ylläpidosta helpompaa. Sen sileä pinta estää lian ja epäpuhtauksien tarttumisen kiinni ja mahdollistaa niiden helpon huuhtelun pois. Tämä säästää aikaa ja vaivaa auton pesussa.

Pitkäikäinen suoja: Keraaminen pinnoite on loistava investointi. Se kestää jopa vuosia, joten se tarjoaa pitkäaikaista suojaa autollesi. Tämä säästää myös aikaa ja rahaa, kun sinun ei tarvitse huoltaa auton pintaa niin usein.
Keraaminen pinnoite on siis erinomainen valinta autosi suojaamiseen. Sen kestävä suoja, upea kiilto ja helppohoitoisuus tekevät siitä loistavan lisäyksen autosi kunnossapitoon.

Jos etsit keraamisen pinnoitteen asennuspalvelua Helsingissä, HA-FIX tarjoaa ammattitaitoista ja laadukasta palvelua. Olemme erikoistuneet keraamisten pinnoitteiden asennukseen kaikenlaisille ajoneuvoille ja tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

HA-FIX tarjoaa eri hintaisia vaihtoehtoja 1, 3 ja 5 vuoden takuulla. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja keraamisista pinnoitteista ja niiden asennuksesta. Autamme mielellämme suojaamaan autosi parhaalla mahdollisella tavalla loskaisia kausia varten.

Rikkinäisen muovipuskurin korjaus

Korjaamalla vanhan ja rikkinäisen muovipuskurin säästää rahaa sekä luontoa. Auton muoviosat ovat
yleensä korjattavissa. Edes puuttuva palakaan ei välttämättä ole este korjaukselle. Muoviosan korjaaminen
tulee usein jopa huomattavasti halvemmaksi kuin uuden osan käyttäminen.

Muovikorjaus on vakuutusyhtiöiden hyväksymä menetelmä auton kolarikorjauksissa, sekä vaikuttaa myös
vakuutusmaksuihin alentavasti. Muovikorjauksissa menee myös vähemmän aikaa sillä ei tarvitse odottaa
uusia osia. Korjaus voi valmistua jopa päivässä riippuen tapauksesta. Esimerkiksi pelkkä oikomistyö onnistuu
odottaessa.

Meillä on yli 20 vuoden kokemus muovikorjauksista.

Meillä onnistuu muovihitsaukset, liimaukset ja oikaisut. Muovisessa osassa oleva naarmu,
painauma,halkeama tai reikä saadaan korjattua. Korjattu muoviosa on ulkonäöltään ja kestävyydeltään uutta
vastaava. Tyypillisiä työkohteita ovat muoviset puskurit, kojelaudat, ovipahvit, ajovalon rungot/ kiinnikkeet
sekä muut auton tai mitkä tahansa muoviosat.

Tässä vielä 2 esimerkkiä ennen ja jälkeen muovikorjauksista:

Halkeaman korjaus ja maalaus:

Oikaisutyö ennen maalausta:

Sytytystulppien merkitys auton moottorin suorituskyvylle

Sytytystulpat ovat tärkeä osa auton moottoria, ja niiden kunto vaikuttaa suoraan moottorin suorituskykyyn. Sytytystulpat vastaavat sytytystulpan kärjen kautta tulevasta kipinästä, joka sytyttää polttoaineen moottorin palotilassa. Tämä prosessi tapahtuu jokaisessa moottorin sylinterissä, joten jokaisessa sylinterissä on oma sytytystulppa.

Sytytystulppien tehtävänä on luoda voimakas ja tarkka kipinä, joka sytyttää polttoaineen ja ilman seoksen moottorin palotilassa. Hyvä sytytystulppa takaa moottorin tehokkaan toiminnan ja tasaisen käynnin. Huonokuntoiset sytytystulpat voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten moottorin epätasaisen käynnin, heikon suorituskyvyn, huonon polttoainetalouden ja jopa vaikeuksia käynnistää moottori.

Sytytystulppien kunto kannattaa tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa säännöllisesti. Yleinen suositus on vaihtaa sytytystulpat noin 30 000 – 50 000 ajokilometrin välein. Kuitenkin tarkka vaihtoväli voi vaihdella auton valmistajan suositusten mukaan, joten kannattaa tarkistaa auton käyttöohjekirjasta oikea vaihtoväli omalle autolle.

Miten tiedän, milloin sytytystulpat pitää vaihtaa? Yksi merkki huonokuntoisista sytytystulpista on moottorin epätasainen käynti. Jos huomaat, että moottori täristää tai käy epätasaisesti tyhjäkäynnillä, syynä voi olla kuluneet tai likaantuneet sytytystulpat. Myös heikko kiihtyvyys ja huono polttoainetalous voivat olla merkkejä sytytystulppien vaihtotarpeesta.

Sytytystulppien vaihtaminen on suhteellisen helppo toimenpide, mutta se kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Autokorjaamolla heillä on tarvittavat työkalut ja tietotaito sytytystulppien vaihtamiseen. Ammattilainen osaa myös tarkistaa sytytystulppien kunnon ja tarvittaessa säätää niiden välit oikeaksi.

Huolehtimalla sytytystulpista ja vaihtamalla ne tarvittaessa, pidät autosi moottorin hyvässä kunnossa ja varmistat sen tehokkaan toiminnan. Säännöllinen sytytystulppien huolto voi myös auttaa säästämään polttoainekustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Yleisimpiä syitä miksi auto ei mene katsastuksesta läpi

Katsastus on tärkeä osa auton ylläpitoa ja turvallisuutta. Katsastuksen tarkoituksena on varmistaa, että ajoneuvo on turvallinen ja toimii asianmukaisesti. Auton hylkääminen katsastuksessa voi olla pettymys, mutta se voi myös auttaa tunnistamaan mahdollisia ongelmia autossa.

Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia yleisimpiä syitä miksi auto ei mene katsastuksesta läpi.

Valot ja merkkivalot

Hehkulamppujen tai ajovalojen puuttuminen tai rikkoutuminen voi estää ajoneuvon näkymisen pimeällä. Lisäksi myös vialliset jarruvalot tai vilkut voivat johtaa hylkäämiseen.

Jarrut

Jarrujärjestelmän vika tai kuluneet jarrupalat voivat aiheuttaa sen, että auton jarrut eivät toimi oikein. Turvallisuuden takia on erityisen tärkeää pitää jarrujärjestelmä hyvässä kunnossa.

Päästöt

Liian korkeat pakokaasupäästöt voivat estää auton läpimenon katsastuksessa. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten viallisesta lambda-anturista tai huonosti toimivasta katalysaattorista.

Renkaat

Kuluneet tai vääränlaiset renkaat voivat aiheuttaa hylkäyksen katsastuksessa. Liian alhaiset rengaspaineet eivät välttämättä aiheuta suoraa hylkäystä, mutta korjauskehotuksen siitä voi saada.

Ohjausjärjestelmä

Viallinen ohjausjärjestelmä voi myös olla este auton hyväksynnälle. Ohjausjärjestelmän viat voivat vaikuttaa ajoneuvon hallittavuuteen ja sen turvallisuuteen.

Korroosio ja ruostevauriot

Korroosio- ja ruostevauriot saattavat heikentää auton rakennetta, mikä voi johtaa hylkäämiseen katsastuksessa. Korroosiovauriot ovat yleensä helppo havaita tarkastamalla auton pohja.

Edellä mainittujen syiden lisäksi myös viallinen polttoainejärjestelmä, puutteelliset turvavarusteet tai muut viat voivat estää auton hyväksymisen katsastuksessa. On tärkeää huolehtia autosta säännöllisesti ja tarvittaessa korjata mahdolliset viat.

Jos autosi ei läpäissyt katsastusta tai se tarvitsee korjauksia ennen seuraavaa katsastusta, voit luottaa meidän ammattitaitoiseen ja nopeaan palveluun. Tarjoamme kattavia katsastustarkastuksia ja korjauksia kaikenlaisille ajoneuvoille. Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, voimme myös käydä puolestasi katsastuksessa ja varmistaa että autosi on turvallinen ja täyttää kaikki vaatimukset.

Ota rohkeasti yhteyttä meihin varataksesi ajan katsastustarkastukseen tai korjaukseen.

Auton pesuohjeet

Auton pesu on tärkeä osa auton ylläpitoa ja sen pitäisi olla säännöllinen rutiini jokaiselle auton omistajalle. Oikein suoritettuna auton pesu ei pelkästään pidä autoasi puhtaana ja kiiltävänä, vaan myös suojaa auton pintaa lialta, pölyltä ja hapettumiselta. Tässä artikkelissa käymme läpi oikeaoppisen auton pesun askel askeleelta ja jaamme hyödyllisiä vinkkejä auton pesuun.

Tarvittavat välineet

Ennen kuin aloitat auton pesun, varmista että sinulla on kaikki tarvittavat välineet:

 • Esipesuaine
 • Autonpesuaine
 • Painepesuri
 • Pesukinnas
 • Kuivauspyyhe
 • Mikrokuituliina
 • Pesuämpäri hiekanerottimella

Valmistele auton pesupaikka

Auton pesu tulisi suorittaa varjossa tai pilvisellä säällä, sillä auringonvalo kuivaa pesuaineen liian nopeasti, jättäen auton pintaan raitoja. Varmista myös, että pesualueella ei ole hiekkaa, multaa tai muita hiukkasia, jotka voivat naarmuttaa auton pintaa.

Esipesu

Ennen kuin aloitat varsinaisen pesun, tulee suorittaa auton esipesu. Ruiskuta auto kauttaaltaan esipesuaineella ja/tai pien- ja raudanpoistoaineella. Huuhtele auto vedellä.

Levitä pesuaine

Lisää pesuaine pesukintaalle ja aloita auton peseminen ylhäältä alaspäin. Älä käytä astianpesuainetta tai muita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa auton pintaa tai pinnoitetta. Käytä vain auton pesuun tarkoitettuja, laadukkaita pesuaineita! Meiltä voit tarvittaessa ostaa laadukkaat pesuaineet ja saat ilmaiset vinkit kaupan päälle!

Huuhtele auto

Huuhtele auto huolellisesti runsaalla vedellä poistaaksesi pesuaineen jäämät.

Kuivaa auto

Kuivaa auto välittömästi pesun jälkeen, sillä vedestä jääneet pisarat voivat jättää raitoja auton pintaan. Käytä kuivauspyyhettä poistaaksesi ylimääräisen veden auton pinnalta.

Milloin vakuutus korvaa auton korjauskulut?

Auton omistaminen tuo mukanaan monia vastuita, joista yksi on auton ylläpito ja korjaus. Joskus auton korjauskulut voivat kuitenkin ylittää omat taloudelliset mahdollisuudet. Tässä tilanteessa auton omistaja voi miettiä, voiko korjauskulut saada katettua vakuutuksen avulla. Tässä artikkelissa käymme läpi, milloin auton korjauskulut ovat vakuutuksen piirissä.

Autovakuutuksessa on yleensä kaksi päätyyppiä: liikennevakuutus ja kaskovakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille ajoneuvoille, ja se korvaa henkilö- ja esinevahingot, joita auto aiheuttaa muille tielläliikkujille. Kaskovakuutus sen sijaan on vapaaehtoinen vakuutus, joka korvaa omalle autolle sattuneita vahinkoja. Jos auton vauriot ovat seurausta liikenneonnettomuudesta, liikennevakuutus korvaa auton korjauskulut. Kaskovakuutus puolestaan korvaa auton korjauskulut, jos ne ovat seurausta esimerkiksi varkaudesta, ilkivallasta, luonnonilmiöistä tai muista vastaavista tapahtumista. On kuitenkin tärkeää huomata, että vakuutukset eivät korvaa kaikkia auton korjauskuluja. Esimerkiksi normaali kulumisesta johtuvia huolto- ja korjauskuluja ei yleensä korvata vakuutuksen avulla. Myöskään ajoneuvon huolto-ohjelman mukaisia huoltoja ja korjauksia ei yleensä korvata vakuutuksella.

Ennen korjaustyön aloittamista on tärkeää selvittää vakuutuksen korvausmahdollisuudet ja ehdot. Usein korjaamon ammattilaiset osaavat neuvoa ja auttaa asiassa. On myös tärkeää muistaa, että vakuutusyhtiöt voivat vaatia tiettyjä dokumentteja korvausasioiden selvittämiseksi, joten säilytä huolellisesti kaikki auton huolto- ja korjauslaskut.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään, milloin auton korjauskulut ovat vakuutuksen piirissä. Muista tarkistaa oman vakuutuksesi ehdot ja korvausmahdollisuudet, jotta voit olla varma siitä, että autosi korjaus kulut saadaan katettua mahdollisimman hyvin. Muista myös huolehtia säännöllisestä auton huollosta ja ylläpidosta, jotta vältytään mahdollisilta korjaustarpeilta ja kustannuksilta.

Jos tarvitset apua auton korjausasioissa, ammattitaitoinen henkilökuntamme on valmiina auttamaan sinua. Autokorjaamomme tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joihin kuuluvat muun muassa huollot, korjaukset, vianetsinnät ja renkaiden vaihdot. Kun valitset autokorjaamoa, varmista, että valitset luotettavan ja ammattitaitoisen korjaamon, joka pystyy tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen palvelun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että auton korjauskulujen kattavuus vakuutuksessa riippuu monista eri tekijöistä. Tärkeintä on muistaa, että vakuutukset eivät yleensä korvaa kaikkia korjauskuluja, joten on tärkeää olla tietoinen oman vakuutuksen korvausehdoista ja -mahdollisuuksista. Auton huolto- ja ylläpitotoimenpiteiden säännöllinen hoitaminen voi myös auttaa välttämään tarpeettomia korjauskustannuksia ja mahdollistaa auton pitkäikäisyyden.

Vinkit talvirenkaiden tarkistukseen

Pian on taas aika vaihtaa alle talvirenkaat ja nyt onkin oiva hetki tarkistaa talvirenkaiden kunto. Säilytyksen aikana renkaisiin on voinut tulla muutoksia jotka vaikuttavat sekä ajomukavuuteen että turvallisuuteen.


Renkaiden kulutuspinta

Lain mukaan talvirenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0mm. Renkaiden suorituskyky ja turvallisuus alkaa kärsimään jo kuitenkin paljon nopeammin, joten on hyvä harkita uusia renkaita jo hyvissä ajoin ennen 3,0mm lukemaa. Olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin, miten tarkistaa renkaiden kulutuspinta kotikonstein.

Tarkista nastojen määrä ja kunto

Mikäli sinulla on käytössäsi nastarenkaat, nastojen määrä renkaissa ja nastojen kunto on hyvä tarkastaa ennen renkaiden käyttöönottoa. Mikäli nastoja on irronnut paljon, renkaiden pito voi olla heikentynyt rajusti. Jos nastat ovat paikallaan, mutta heiluvat, niiden purevuus jäähän ja loskaan voi olla lähes olematon.

Rengaspaineet

Talvirenkaita vaihtaessa tulee ottaa huomioon se, että kylmä sää laskee rengaspaineita. Mikäli siis vaihdat renkaita sisätiloissa, lisää suosituspaineisiin 0,2 0,3 baria, tällöin paineet laskevat suosituspaineisiin ulkoilmassa. Ulkona vaihdettaessa voit asettaa paineet suoraan suosituspaineisiin. Löydät suositukset autosi ohjekirjasta tai kuljettajan ovesta.

Renkaiden tasapaino

Mikäli huomaat, että renkaat kuluvat epätasaisesti tai tunnet ajaessa epämääräistä tärinää, syy voi olla renkaiden epätasapainossa. On suositeltavaa, että teetät renkaiden tasapainotuksen huoltojen yhteydessä tai kun vaihdatat renkaasi huollossa alle.

Tarkista ohjauskulmat

Ohjauskulmien säädöstä puhutaan myös aurauskulman säätönä tai nelipyöräsuuntauksena ja ne vaikuttavat renkaiden tasaiseen kulumiseen. Mikäli ohjauskulmat ovat pielessä, kuluvat renkaat joko ulko tai sisäreunasta enemmän kuin muualta. Ohjauskulmien virheillä on myös vaikutusta polttoaineen kulutukseen, sekä renkaiden käyttöikään, joten ohjauskulmat kannattaa tarkistuttaa mahdollisimman usein.

Renkaiden asianmukainen säilöminen on erityisen tärkeää. Mikäli haluat helpottaa elämääsi, voit
ulkoistaa niin renkaiden vaihdon, kuin säilön meille. Tutustu rengashotelliimme: www.hafix.fi/rengashotelli.

Auton syyshuolto

Syksy on hyvää aikaa valmistella auto talven varalle. Tässä on muutamia vinkkejä siitä miten autosi toimii moitteettomasti kylmempinä kuukausina.

Suosittelemme tarkistamaan ainakin:

 • renkaat
 • nestetasot
 • pyyhkijänsulat
 • jarrut

Tarkista jarrut

 • Tarkista jarrupalat
 • Tarkista jarruneste
 • Tarkista jarrutehostin
 • Tarkista jarruletkut
 • Tarkista jarrupyörät ja jarrusatulat vaurioiden tai vuotavan nesteen varalta.

Tarkista pyyhkijänsulat

Kun kesähelteet ovat takanapäin, on hyvä tarkistaa pyyhkijänsulat. Jos ne ovat kuluneet tai eivät toimi kunnolla, ne on syytä vaihtaa. Mikäli pyyhkijät jättävät jälkeensä kalvon tai raitoja, eikä pyyhkijöiden puhdistaminen auta, voi olla aika vaihtaa pyyhkijät uuteen. Huonokuntoiset pyyhkijät pitävät monesti myös ärsyttävän kuuloista narinaa.

Pyyhkijöiden vaihtaminen onnistuu kotikonstein, mutta me autamme myös mielellämme vaihtamisessa.

Tarkista nestemäärät

Autosi nestetasojen tarkistaminen on helppoa. Nestetasojen tarkistaminen on syytä tehdä ennen talven kylmimpiä kuukausia. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Jos et vielä ole tarkistanut autosi nestetasoja, kannattaa ainakin katsoa seuraavat:

 • Tarkista moottorin jäähdytysneste. Jäähdytysneste suojaa ajoneuvoa ylikuumenemiselta pitämällä sen lämpötilan tasaisena. Tarkista, ettei ilmastoinnin letkujen ja lämmittimen ympärillä ole vuotoja.
 • Tarkista moottoriöljyn taso. Öljy voitelee moottorin sisällä liikkuvat osat, jotta ne eivät hankaa toisiaan vasten liikkuessaan.

Käy huoltotarkastuksessa

Auton säännöllisen huollon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jos et ole varma mitä säännöllinen tarkoittaa ajoneuvosi osalta, katso sen käyttöohjekirjaa. Siinä kerrotaan kuinka usein auto on huollettava. Olemme kirjoittaneet artikkelin auton huolto-ohjelmista ja niiden kustannuksista. Lisäksi suosittelemme lukemaan artikkelin 10 tapaa pidentää autosi elinikää.

Tarkista renkaat

Renkaiden kunnon tarkistaminen on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Rengaspaineet ja kulutuspinnan syvyys on helppo tarkistaa. Muistathan, että talvirenkaiden kulutuspinta tulee olla vähintään 3,0 mm ja kesärenkaissa 1,6 mm. Renkaiden suorituskyky ja turvallisuus kärsii jo ennen näitä rajoja, joten harkitse uusien renkaiden ostamista hyvissä ajoin.

HA-FIX tarjoaa myös renkaiden vaihtoa ja rengashotellia Helsingin Pitäjänmäellä.