Auton pesuohjeet

Auton pesu on tärkeä osa auton ylläpitoa ja sen pitäisi olla säännöllinen rutiini jokaiselle auton omistajalle. Oikein suoritettuna auton pesu ei pelkästään pidä autoasi puhtaana ja kiiltävänä, vaan myös suojaa auton pintaa lialta, pölyltä ja hapettumiselta. Tässä artikkelissa käymme läpi oikeaoppisen auton pesun askel askeleelta ja jaamme hyödyllisiä vinkkejä auton pesuun.

Tarvittavat välineet

Ennen kuin aloitat auton pesun, varmista että sinulla on kaikki tarvittavat välineet:

 • Esipesuaine
 • Autonpesuaine
 • Painepesuri
 • Pesukinnas
 • Kuivauspyyhe
 • Mikrokuituliina
 • Pesuämpäri hiekanerottimella

Valmistele auton pesupaikka

Auton pesu tulisi suorittaa varjossa tai pilvisellä säällä, sillä auringonvalo kuivaa pesuaineen liian nopeasti, jättäen auton pintaan raitoja. Varmista myös, että pesualueella ei ole hiekkaa, multaa tai muita hiukkasia, jotka voivat naarmuttaa auton pintaa.

Esipesu

Ennen kuin aloitat varsinaisen pesun, tulee suorittaa auton esipesu. Ruiskuta auto kauttaaltaan esipesuaineella ja/tai pien- ja raudanpoistoaineella. Huuhtele auto vedellä.

Levitä pesuaine

Lisää pesuaine pesukintaalle ja aloita auton peseminen ylhäältä alaspäin. Älä käytä astianpesuainetta tai muita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa auton pintaa tai pinnoitetta. Käytä vain auton pesuun tarkoitettuja, laadukkaita pesuaineita! Meiltä voit tarvittaessa ostaa laadukkaat pesuaineet ja saat ilmaiset vinkit kaupan päälle!

Huuhtele auto

Huuhtele auto huolellisesti runsaalla vedellä poistaaksesi pesuaineen jäämät.

Kuivaa auto

Kuivaa auto välittömästi pesun jälkeen, sillä vedestä jääneet pisarat voivat jättää raitoja auton pintaan. Käytä kuivauspyyhettä poistaaksesi ylimääräisen veden auton pinnalta.

Milloin vakuutus korvaa auton korjauskulut?

Auton omistaminen tuo mukanaan monia vastuita, joista yksi on auton ylläpito ja korjaus. Joskus auton korjauskulut voivat kuitenkin ylittää omat taloudelliset mahdollisuudet. Tässä tilanteessa auton omistaja voi miettiä, voiko korjauskulut saada katettua vakuutuksen avulla. Tässä artikkelissa käymme läpi, milloin auton korjauskulut ovat vakuutuksen piirissä.

Autovakuutuksessa on yleensä kaksi päätyyppiä: liikennevakuutus ja kaskovakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille ajoneuvoille, ja se korvaa henkilö- ja esinevahingot, joita auto aiheuttaa muille tielläliikkujille. Kaskovakuutus sen sijaan on vapaaehtoinen vakuutus, joka korvaa omalle autolle sattuneita vahinkoja. Jos auton vauriot ovat seurausta liikenneonnettomuudesta, liikennevakuutus korvaa auton korjauskulut. Kaskovakuutus puolestaan korvaa auton korjauskulut, jos ne ovat seurausta esimerkiksi varkaudesta, ilkivallasta, luonnonilmiöistä tai muista vastaavista tapahtumista. On kuitenkin tärkeää huomata, että vakuutukset eivät korvaa kaikkia auton korjauskuluja. Esimerkiksi normaali kulumisesta johtuvia huolto- ja korjauskuluja ei yleensä korvata vakuutuksen avulla. Myöskään ajoneuvon huolto-ohjelman mukaisia huoltoja ja korjauksia ei yleensä korvata vakuutuksella.

Ennen korjaustyön aloittamista on tärkeää selvittää vakuutuksen korvausmahdollisuudet ja ehdot. Usein korjaamon ammattilaiset osaavat neuvoa ja auttaa asiassa. On myös tärkeää muistaa, että vakuutusyhtiöt voivat vaatia tiettyjä dokumentteja korvausasioiden selvittämiseksi, joten säilytä huolellisesti kaikki auton huolto- ja korjauslaskut.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään, milloin auton korjauskulut ovat vakuutuksen piirissä. Muista tarkistaa oman vakuutuksesi ehdot ja korvausmahdollisuudet, jotta voit olla varma siitä, että autosi korjaus kulut saadaan katettua mahdollisimman hyvin. Muista myös huolehtia säännöllisestä auton huollosta ja ylläpidosta, jotta vältytään mahdollisilta korjaustarpeilta ja kustannuksilta.

Jos tarvitset apua auton korjausasioissa, ammattitaitoinen henkilökuntamme on valmiina auttamaan sinua. Autokorjaamomme tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joihin kuuluvat muun muassa huollot, korjaukset, vianetsinnät ja renkaiden vaihdot. Kun valitset autokorjaamoa, varmista, että valitset luotettavan ja ammattitaitoisen korjaamon, joka pystyy tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen palvelun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että auton korjauskulujen kattavuus vakuutuksessa riippuu monista eri tekijöistä. Tärkeintä on muistaa, että vakuutukset eivät yleensä korvaa kaikkia korjauskuluja, joten on tärkeää olla tietoinen oman vakuutuksen korvausehdoista ja -mahdollisuuksista. Auton huolto- ja ylläpitotoimenpiteiden säännöllinen hoitaminen voi myös auttaa välttämään tarpeettomia korjauskustannuksia ja mahdollistaa auton pitkäikäisyyden.

Vinkit talvirenkaiden tarkistukseen

Pian on taas aika vaihtaa alle talvirenkaat ja nyt onkin oiva hetki tarkistaa talvirenkaiden kunto. Säilytyksen aikana renkaisiin on voinut tulla muutoksia jotka vaikuttavat sekä ajomukavuuteen että turvallisuuteen.


Renkaiden kulutuspinta

Lain mukaan talvirenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0mm. Renkaiden suorituskyky ja turvallisuus alkaa kärsimään jo kuitenkin paljon nopeammin, joten on hyvä harkita uusia renkaita jo hyvissä ajoin ennen 3,0mm lukemaa. Olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin, miten tarkistaa renkaiden kulutuspinta kotikonstein.

Tarkista nastojen määrä ja kunto

Mikäli sinulla on käytössäsi nastarenkaat, nastojen määrä renkaissa ja nastojen kunto on hyvä tarkastaa ennen renkaiden käyttöönottoa. Mikäli nastoja on irronnut paljon, renkaiden pito voi olla heikentynyt rajusti. Jos nastat ovat paikallaan, mutta heiluvat, niiden purevuus jäähän ja loskaan voi olla lähes olematon.

Rengaspaineet

Talvirenkaita vaihtaessa tulee ottaa huomioon se, että kylmä sää laskee rengaspaineita. Mikäli siis vaihdat renkaita sisätiloissa, lisää suosituspaineisiin 0,2 0,3 baria, tällöin paineet laskevat suosituspaineisiin ulkoilmassa. Ulkona vaihdettaessa voit asettaa paineet suoraan suosituspaineisiin. Löydät suositukset autosi ohjekirjasta tai kuljettajan ovesta.

Renkaiden tasapaino

Mikäli huomaat, että renkaat kuluvat epätasaisesti tai tunnet ajaessa epämääräistä tärinää, syy voi olla renkaiden epätasapainossa. On suositeltavaa, että teetät renkaiden tasapainotuksen huoltojen yhteydessä tai kun vaihdatat renkaasi huollossa alle.

Tarkista ohjauskulmat

Ohjauskulmien säädöstä puhutaan myös aurauskulman säätönä tai nelipyöräsuuntauksena ja ne vaikuttavat renkaiden tasaiseen kulumiseen. Mikäli ohjauskulmat ovat pielessä, kuluvat renkaat joko ulko tai sisäreunasta enemmän kuin muualta. Ohjauskulmien virheillä on myös vaikutusta polttoaineen kulutukseen, sekä renkaiden käyttöikään, joten ohjauskulmat kannattaa tarkistuttaa mahdollisimman usein.

Renkaiden asianmukainen säilöminen on erityisen tärkeää. Mikäli haluat helpottaa elämääsi, voit
ulkoistaa niin renkaiden vaihdon, kuin säilön meille. Tutustu rengashotelliimme: www.hafix.fi/rengashotelli.

Auton syyshuolto

Syksy on hyvää aikaa valmistella auto talven varalle. Tässä on muutamia vinkkejä siitä miten autosi toimii moitteettomasti kylmempinä kuukausina.

Suosittelemme tarkistamaan ainakin:

 • renkaat
 • nestetasot
 • pyyhkijänsulat
 • jarrut

Tarkista jarrut

 • Tarkista jarrupalat
 • Tarkista jarruneste
 • Tarkista jarrutehostin
 • Tarkista jarruletkut
 • Tarkista jarrupyörät ja jarrusatulat vaurioiden tai vuotavan nesteen varalta.

Tarkista pyyhkijänsulat

Kun kesähelteet ovat takanapäin, on hyvä tarkistaa pyyhkijänsulat. Jos ne ovat kuluneet tai eivät toimi kunnolla, ne on syytä vaihtaa. Mikäli pyyhkijät jättävät jälkeensä kalvon tai raitoja, eikä pyyhkijöiden puhdistaminen auta, voi olla aika vaihtaa pyyhkijät uuteen. Huonokuntoiset pyyhkijät pitävät monesti myös ärsyttävän kuuloista narinaa.

Pyyhkijöiden vaihtaminen onnistuu kotikonstein, mutta me autamme myös mielellämme vaihtamisessa.

Tarkista nestemäärät

Autosi nestetasojen tarkistaminen on helppoa. Nestetasojen tarkistaminen on syytä tehdä ennen talven kylmimpiä kuukausia. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Jos et vielä ole tarkistanut autosi nestetasoja, kannattaa ainakin katsoa seuraavat:

 • Tarkista moottorin jäähdytysneste. Jäähdytysneste suojaa ajoneuvoa ylikuumenemiselta pitämällä sen lämpötilan tasaisena. Tarkista, ettei ilmastoinnin letkujen ja lämmittimen ympärillä ole vuotoja.
 • Tarkista moottoriöljyn taso. Öljy voitelee moottorin sisällä liikkuvat osat, jotta ne eivät hankaa toisiaan vasten liikkuessaan.

Käy huoltotarkastuksessa

Auton säännöllisen huollon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jos et ole varma mitä säännöllinen tarkoittaa ajoneuvosi osalta, katso sen käyttöohjekirjaa. Siinä kerrotaan kuinka usein auto on huollettava. Olemme kirjoittaneet artikkelin auton huolto-ohjelmista ja niiden kustannuksista. Lisäksi suosittelemme lukemaan artikkelin 10 tapaa pidentää autosi elinikää.

Tarkista renkaat

Renkaiden kunnon tarkistaminen on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Rengaspaineet ja kulutuspinnan syvyys on helppo tarkistaa. Muistathan, että talvirenkaiden kulutuspinta tulee olla vähintään 3,0 mm ja kesärenkaissa 1,6 mm. Renkaiden suorituskyky ja turvallisuus kärsii jo ennen näitä rajoja, joten harkitse uusien renkaiden ostamista hyvissä ajoin.

HA-FIX tarjoaa myös renkaiden vaihtoa ja rengashotellia Helsingin Pitäjänmäellä.

Mitä öljyä autooni kuuluu laittaa?

Mitä öljyä autooni kuuluu laittaa? Kysymys joka tulee usein mieleen kun autosi vaatii lisää öljyä. Ajoneuvosi valmistajan määrittämiä
vaatimuksia tulee noudattaa tarkasti jotta vältyt ongelmilta.

Sillä on väliä, mitä öljyä autoon laitetaan. Oikean öljyn valinta juuri sinun autoosi on tärkeää, sillä
väärän öljyn valinta voi käydä erittäin kalliiksi. Jos epäröit, pyydä apua ammattilaiselta, alla kuitenkin
hieman vinkkejä joiden avulla selviät itse.

Väärät öljyt autossa

Käydään ensin läpi, mitä väärät öljyt voivat aiheuttaa moottorillesi. Mikäli autossa on käytetty öljyä,
joka ei täytä valmistajan määrittämiä öljyvaatimuksia, ei voida olla varmoja siitä, että kyseinen öljy
on moottorille sopiva. Pahimmassa tapauksessa väärän öljyn käyttäminen tukkii hiukkassuodattimen
tai aiheuttaa ennenaikaista kulumista moottorin osille, jonka seurauksena voi moottori vaurioitua.

Öljyn valinta

Auton ohjekirjassa on maininta, minkä luokituksen täyttävää öljyä ajoneuvossa
kuuluu käyttää. Öljypurkin etiketistä pitää silloin löytyä maininta kyseisestä
luokituksesta. Öljynvalmistajien rekisterinumerolla toimivat öljynvalintaoppaat ovat
myös hyvä keino etsiä autoon oikeat öljyt. Näitä löytyy liki jokaisesta liikkeestä, josta
öljyä ostaisit.
Paras moottoriöljy autoon on siis se öljy, joka täyttää ajoneuvon laatuvaatimukset ja
luokitukset. Suosittelemme käyttämään suurimpien valmistajien öljyjä. Mikäli haluat
varmistua öljysi hyvästä laadusta, älä tingi hinnasta.

Kun tuot autosi meille, voit olla varma siitä, että autoosi laitetaan luokitusten mukaista öljyä ja voit
olla levollisin mielin.

Yrityksemme laskutusosoitteet ovat päivittyneet

Yrityksemme Ha-fix Ky (2092001-5) laskutusosoitteet ovat päivittyneet. Päivitättehän asiakasrekisteriinne uudet laskutustietomme.

Toivomme, että lähetätte laskunne jatkossa ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Verkkolaskuosoitteemme ovat:

Operaattori / Verkkolaskuosoite / OVT-tunnus
Apix Messaging Oy (003723327487) / 003720920015 / 003720920015

Huomioittehan, että mikäli käytössänne on jokin seuraavista operaattoreista verkkolaskun lähettämiseen: Danske Bank Oyj, Handelsbanken, Paikallisosuuspankit tai Säästöpankit, tulee teidän käyttää Apixin verkkolaskuosoitteenamme seuraavaa osoitetta: verkkolaskuosoite: 003723327487 ja operaattoritunnus: DABAFIHH.

Mikäli ette voi lähettää verkkolaskuja, pyydämme lähettämään laskut ostolaskujen skannauspalveluun.

Sähköpostiskannauksen osoite:
003720920015@procountor.apix.fi

Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona ja yhdellä sähköpostilla ja sen liitteissä saa olla vain yksi lasku. Jos sähköposti sisältää muita liitetiedostoja, lisätään ne laskun liitteiksi. Liitetiedostojen maksimikoko on 2 mb. Lähetyksen jälkeen palvelusta tulee joko hyväksyntä- tai hylkäysilmoitus sähköpostilla lähetysosoitteeseen 15 minuutin kuluessa lähetyksestä.

Paperilaskujen skannauksen osoite:
Ha-fix Ky (Apix Skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun, eikä pelkästään kirjekuoreen. Tähän laskutusosoitteeseen ei tule lähettää muuta materiaalia kuin laskuja, eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

10 tapaa pidentää autosi elinikää

Kuljettajat, jotka hoitavat ajoneuvoaan asianmukaisesti säännöllisellä huollolla ja kunnossapidolla
sekä oikealla ajotavalla, saavat ostamastaan autosta paljon enemmän kilometrejä irti, kuin keskiverto
auton omistaja.

Kerromme tärkeimmät vinkit, joiden avulla autosi kestää pitkään, ja näytämme, miten voit säästää
tuhansia euroja vuosien varrella.

1. Älä jätä omistajan käsikirjaa huomiotta

Jokaisen ostetun auton hansikaslokeron sisällä on omistajan käsikirja. Pidä sitä raamattunasi autostasi huolehtimista varten. Jos jätät sen huomiotta, saatat joutua auton korjauskierteeseen. Omistajan käsikirja sisältää autosi huoltoaikataulun, jossa kerrotaan esimerkiksi, milloin on syytä suunnitella tärkeimmät huollot, kuten öljyn ja suodattimenvaihdot ja hihnojen vaihdot. Näiden suositeltujen huoltoaikataulujen noudattaminen auttaa sinua välttämään kalliit rikkoutumiset, jotka haukkaavat tililtäsi ison siivun. Lue mitä auton huolto-ohjelmaan sisältyy.

2. Älä lipsu öljynvaihdosta

Öljy on auton elinehto. Se pumppaa moottorin läpi ja pitää sen voideltuna ja jäähdytettynä. Säännöllinen öljynvaihto kuuluu huollon perusasioihin, ja omistajan käsikirjassa yleensä kerrotaan, milloin öljynvaihto on aika suorittaa. Jos jätät tämän tekemättä, voit aiheuttaa moottorillesi vakavia vaurioita. Olemme kirjoittaneet ohjeet miten, ja milloin öljynvaihto tulee tehdä. Lue myös miten tarkistat moottoriöljyt.

3. Muut nesteet

Öljy ei ole ainoa elintärkeä neste autossa, josta sinun on pidettävä huolta. On jarrunestettä, vaihteistoöljyä, ohjaustehostinnestettä, jäähdytysnestettä ja lasinpesunestettä muutamia mainitakseni. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että useimmissa ajoneuvoissa on nykyään merkkivalot, jotka varoittavat, kun nämä on hoidettava. Silti on hyvä tarkistaa ne (ja omistajan käsikirja) säännöllisesti, jotta vältytään odottamattomilta ongelmilta.

4. Suojaa autosi säältä

Suomessa on neljän vuodenajan ilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että autot joutuvat koville. Jos autosi on lumen peitossa, sateessa tai alttiina roskille säännöllisesti, maalipinta kärsii ja ajoneuvosi menettää arvoaan. Pysäköi auto aina autotalliin, jos mahdollista, tai ainakin peitä se suojaamaan sitä ankarammilta olosuhteilta. Maalipinnasta voi pitää erityistä huolta käsittelemällä auton keraamisella pinnoitteella.


5. Renkaiden ilmanpaineet

Alla on neljä painavaa syytä valvoa ja ylläpitää oikeita rengaspaineita.

1. Se pidentää renkaidesi käyttöikää ja säästää rahaa.
2. Se parantaa turvallisuutta antamalla sinulle paremman pidon ja käsiteltävyyden
suuremmissa nopeuksissa.
3. Se auttaa välttämään renkaiden rikkoutumista ja niistä aiheutuvia ylimääräisiä kustannuksia.
4. Alhaiset rengaspaineet johtavat suurempaan polttoaineen kulutukseen, koska moottorin on
työskenneltävä erityisen paljon. Huonosti täytetyt renkaat voivat lisätä
polttoainekustannuksiasi!
Muista myös tarkistaa renkaiden kulutuspinta säännöllisesti.


6. Auton puhtaanapito

Vaikka onkin houkuttelevaa heittää roskat takapenkille, jotta niitä ei enää koskaan näkyisi, hajut voivat pinttyä verhoiluun. Jos autosi haisee kuin pikaruokaravintola, se laskee ajoneuvosi arvoa huomattavasti. Ja tämä koskee erityisesti ulkoista siisteyttä. Älä unohda pestä autoasi säännöllisesti, etenkään talvella, kun tiet ovat peittyneet maalia vahingoittavaan ja ruostetta aiheuttavaan tiesuolaan. Hyväkuntoinen ja puhdas auto parantaa jälleenmyyntiarvoa huomattavasti.


7. Suodattimet

Ilmansuodattimet ovat kuin autosi keuhkot. Kun ajoneuvosi hengittää likaa ja pölyä tien päällä, ilmansuodattimet keräävät nämä roskat ja pitävät huolen siitä, että likaa ei pääse vääriin paikkoihin ja moottori käy sujuvasti. On myös öljy ja polttoainesuodattimia, jotka pidättävät eitoivotut partikkelit kaukana. Ilmansuodattimet lisäävät polttoainetehokkuutta, vähentävät päästöjä ja pidentävät lopulta moottorin käyttöikää. Hyvää on se, että ne ovat suhteellisen edullisia vaihtaa. Tarkista omistajan käsikirjasta, milloin suodattimet on aika vaihtaa.


8. Maksa hieman enemmän laadusta

Halpoihin autonosiin tai tuotteisiin sijoittaminen voi aiheuttaa autollesi vakavia vaurioita ja johtaa kalliisiin korjauksiin. Alkaen moottori- ja vaihteistoöljystä aina siihen, miten peset autosi ulkopinnan, teet enemmän vahinkoa kuin hyötyä huonolaatuisilla tuotteilla.

9. Ajotyyli

Ajotyylillä on suuri vaikutus siihen, kuinka kauan autosi kestää. Taloudellinen ajaminen vähentää ajoneuvon kulumista, säästää polttoainetta, lisää autosi käyttöikää ja ennen kaikkea pitää sinut turvassa.


10. Huolla ajoissa

Auton huollon tai korjauksen lykkääminen voi johtaa vakaviin toimintahäiriöihin, puhumattakaan uskomattoman korkeasta huoltolaskusta. Tarkkaile ajoneuvosi kuntoa ja seuraa varoitusvaloja. Kyse ei ole ainoastaan mahdollisesti tuhansien eurojen säästöistä, vaan myös yleisestä liikenneturvallisuudesta.

Auton ilmastointihuolto

Miksi auton ilmastointi ei toimi?

Auton ilmastointi vuotaa

Tämä on yksi yleisimmistä syistä siihen, että auton ilmastointilaitteet eivät toimi. Vuoto voi olla monessa eri paikassa; se voi johtua kumitiivisteiden ja -letkujen hajoamisesta ajan myötä, jolloin kylmäaine pääsee ulos. Sen lisäksi että ilmastointi ei puhalla kylmää ilmaa, vuoto voi päästää kosteutta auton jäähdytysjärjestelmään ja sekoittua kylmäaineeseen. Kun kosteus ja kylmäaine sekoittuvat keskenään, ne muodostavat vaarallisen happaman yhdistelmän, joka voi syövyttää ilmastointijärjestelmääsi ja aiheuttaa pysyviä vaurioita.

Kuten minkä tahansa vuodon kohdalla, tämäkin vuoto kannattaa korjata nopeasti, jotta se ei aiheuta isompia ongelmia.

Puhallin on rikki

Kun puhallin on rikki, ei ilma siirry matkustamoon. Syynä voi olla mm. sulakkeen palaminen tai oikosulku. Tämä on onneksi melko helppo ja nopea korjata.

Kompressorissa on vikaa

Ilmastointilaitteesi pitää ilman liikkeessä kompressorin avulla, mutta jos kompressori ei toimi kunnolla, kylmäaine ei pääse liikkumaan. Jos autosi ilmastointi pitää outoa ääntä, on syy todennäköisesti kompressorissa.

Lauhduttimessa on jotain vikaa

Lauhduttimella on tärkeä tehtävä; se ottaa kompressorissa olevan kostean ilman ja paineistaa, jäähdyttää sekä nesteyttää sen. Yksinkertaisemmin sanottuna se auttaa tekemään ilmasta viileää. Kun ilmastointilaitteesi ei jäähdytä, se voi olla merkki lauhduttimen viasta.

Muu sähkövika

Vikaantuneet kytkimet, palanut sulake tai löysä liitos voi aiheuttaa oikosulun, joka estää ilmastointia toimimasta. Tämä on yleensä helppo korjata.

Kuinka usein auton ilmastointi kannattaa huoltaa?

Ilmastoinnin huolto kannattaa tehdä vähintään kahden vuoden välein. Huoltamalla ilmastoinnin säännöllisesti, varmistut siitä että järjestelmä toimii oikein ja puhaltaa kylmää ilmaa kesähelteillä. Mikäli ilmastointilaitteesi puhaltaa lämmintä ilmaa tai haisee omituiselle, ota meihin yhteyttä.