Auton ilmastointihuolto

15 kesäkuun, 2022
Posted in Autonhoito
15 kesäkuun, 2022 hafix

Auton ilmastointihuolto

Miksi auton ilmastointi ei toimi?

Auton ilmastointi vuotaa

Tämä on yksi yleisimmistä syistä siihen, että auton ilmastointilaitteet eivät toimi. Vuoto voi olla monessa eri paikassa; se voi johtua kumitiivisteiden ja -letkujen hajoamisesta ajan myötä, jolloin kylmäaine pääsee ulos. Sen lisäksi että ilmastointi ei puhalla kylmää ilmaa, vuoto voi päästää kosteutta auton jäähdytysjärjestelmään ja sekoittua kylmäaineeseen. Kun kosteus ja kylmäaine sekoittuvat keskenään, ne muodostavat vaarallisen happaman yhdistelmän, joka voi syövyttää ilmastointijärjestelmääsi ja aiheuttaa pysyviä vaurioita.

Kuten minkä tahansa vuodon kohdalla, tämäkin vuoto kannattaa korjata nopeasti, jotta se ei aiheuta isompia ongelmia.

Puhallin on rikki

Kun puhallin on rikki, ei ilma siirry matkustamoon. Syynä voi olla mm. sulakkeen palaminen tai oikosulku. Tämä on onneksi melko helppo ja nopea korjata.

Kompressorissa on vikaa

Ilmastointilaitteesi pitää ilman liikkeessä kompressorin avulla, mutta jos kompressori ei toimi kunnolla, kylmäaine ei pääse liikkumaan. Jos autosi ilmastointi pitää outoa ääntä, on syy todennäköisesti kompressorissa.

Lauhduttimessa on jotain vikaa

Lauhduttimella on tärkeä tehtävä; se ottaa kompressorissa olevan kostean ilman ja paineistaa, jäähdyttää sekä nesteyttää sen. Yksinkertaisemmin sanottuna se auttaa tekemään ilmasta viileää. Kun ilmastointilaitteesi ei jäähdytä, se voi olla merkki lauhduttimen viasta.

Muu sähkövika

Vikaantuneet kytkimet, palanut sulake tai löysä liitos voi aiheuttaa oikosulun, joka estää ilmastointia toimimasta. Tämä on yleensä helppo korjata.

Kuinka usein auton ilmastointi kannattaa huoltaa?

Ilmastoinnin huolto kannattaa tehdä vähintään kahden vuoden välein. Huoltamalla ilmastoinnin säännöllisesti, varmistut siitä että järjestelmä toimii oikein ja puhaltaa kylmää ilmaa kesähelteillä. Mikäli ilmastointilaitteesi puhaltaa lämmintä ilmaa tai haisee omituiselle, ota meihin yhteyttä.