Autosta vuotaa nestettä – väri voi kertoa syyn

11 maaliskuun, 2022
Posted in Autonhoito
11 maaliskuun, 2022 hafix

Autosta vuotaa nestettä – väri voi kertoa syyn

Autosta vuotaa nestettä – värin perusteella voit arvioida mistä on kyse

Auto on monimutkainen koneisto, joka käyttää monia nesteitä toimiakseen oikein. Kun autosta vuotaa nestettä, väri ja rakenne voivat auttaa tunnistamaan mistä on kyse. Autokorjaamoon kannattaa olla herkästi yhteydessä, jotta pahemmilta vaurioilta vältytään.

Kullanruskea, musta tai ruskea

Jos autostasi tuleva vuoto on väriltään kullanruskea, musta tai ruskea, kyseessä on melko varmasti moottoriöljy. Moottoriöljy on yleensä väriltään kullanruskeaa, kun se on tuoretta. Se voi olla myös ruskeaa tai mustaa, jos moottoriöljyä ei ole vaihdettu pitkään aikaan. Moottoriöljy tuntuu limaiselta ja on vaikea pyyhkiä sormista pois. Tämä on yksi yleisimmistä autoissa esiintyvistä vuototyypeistä.

Kirkas, vaaleanruskea, keltainen, ruskea

Jarruneste on kirkasta, kun se on tuoretta. Ajan myötä väri saattaa muuttua keltaiseksi, vaaleanruskeaksi ja sitten ruskeaksi, koska jarruneste yleensä tummuu iän myötä. Tämä neste on hyvin liukasta, eikä jarrunestevuotoa kannata jättää huomioimatta.

Punertava tai punainen

Tämä viittaa ohjaustehostinnesteen vuotoon. Jos havaitset tällaista vuotoa, tarkista ohjaustehostimen nestetaso ja etsi vuotoja ohjaustehostimen säiliöstä.

Kirkkaanpunainen tai tummanpunainen / oranssi

Tämä voi johtua vaihteistoöljyn vuodosta. Tämä neste on yleensä punaisen sävyistä ja vaihtelee kirkkaasta tummaan. Vaihteistoöljy on liukasta.

Vihreä, keltainen tai vaaleanpunainen

Autoissa käytettävä moottorin jäähdytysneste voi olla väriltään vihreää, keltaista tai vaaleanpunaista. Jos haluat tarkistaa, onko tätä nestettä vuotanut, sinun on vilkaistava jäähdytysnestesäiliöön. Tämä neste on rakeenteeltaan useimmiten limaista ja tuoksuu makealta.

Sininen

Tuulilasinpesuneste on useimmiten sinistä. Vuoto voi johtua putkien hajoamisesta säiliöstä käytön vuoksi huomattavan pitkän ajan kuluessa.

Kirkas neste

Etenkin kesällä voi muodostua paljon kondensoitunutta vettä auton ilmastointilaitteesta. Jos neste on kirkasta ja hajutonta, se on hyvin todennäköisesti vain tavallista vettä, eikä ole syytä huoleen.

 

Joissain tapauksissa vuoto tulee korjata välittömästi isomman vahingon välttämiseksi. Älä siis epäröi soittaa meille, mikäli havaitset autostasi vuotavan jotain. Me neuvomme mielellämme ja tarvittaessa korjaamme autosi.