Öljynvaihto – Miksi se on tärkeää ja miten usein se tulisi tehdä?

5 marraskuun, 2021
Posted in Autonhoito
5 marraskuun, 2021 hafix

Öljynvaihto – Miksi se on tärkeää ja miten usein se tulisi tehdä?

Auton moottori koostuu monista liikkuvista osista, jotka on voideltava kunnolla vaurioiden välttämiseksi. Moottorin öljy huolehtii tästä tehtävästä. Ajan myötä öljy kuitenkin hajoaa ja saastuu pölystä, liasta ja roskista, jotka tulevat moottorista ja ympäristöstä. Toisin sanoen öljy ei voi enää hoitaa tehtäväänsä kunnolla ja riski moottorin hajoamiseen kasvaa. Öljyn ja öljynsuodattimen vaihto ajallaan ja säännöllisesti auttaa moottoria toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten usein öljynvaihto tulisi tehdä?

Moottoriöljyn vaihtoväli on yleensä 10 000-20 000km tai vähintään kerran vuodessa. Tarkista huoltokirjasta autosi valmistajan suositeltu huoltoväli. Öljynvaihdon voi suorittaa myös useammin. Siitä ei missään nimessä ole haittaa.

Miksi öljynvaihto on tärkeää?

  • Voitelee moottorin osia, joka takaa sen, että moottori toimii parhaalla mahdollisella tavalla
  • Pidentää moottorin käyttöikää. Oikealla voitelulla moottori kokee vähemmän rasitusta, osat kuluvat vähemmän ja riskit kalliiden korjausten syntymiselle ovat pienemmät.
  • Pienempi polttoaineen kulutus. Kun moottori toimii optimaalisella tavalla, myös polttoainetta palaa vähemmän. Asianmukainen voitelu vähentää moottorin ylimääräistä rasitusta.
  • Jäähdyttää moottorin komponentteja. Kitka ja palamisprosessi tuottavat paljon lämpöä moottorissa. Moottoriöljy ehkäisee moottorin osien liiallista kuumenemista vähentämällä kitkaa ja siirtämällä lämpöä pois herkistä osista.

Moottori on yksi ajoneuvosi tärkeimmistä ja kalleimmista osista. Säännöllinen öljynvaihto on edullinen ja nopea tapa huolehtia sen kunnosta. Mikäli sinulla on kysyttävää öljynvaihtoon liittyen tai haluat varata ajan, otathan meihin yhteyttä!