Renkaiden kulutuspinnan tarkistaminen kotikonstein

25 maaliskuun, 2022
Posted in Autonhoito
25 maaliskuun, 2022 hafix

Renkaiden kulutuspinnan tarkistaminen kotikonstein

Renkaiden kulutuspinnan tarkistaminen kotikonstein

On taas se aika vuodesta, kun renkaiden vaihto alkaa olla ajankohtaista. Ennen kuin vaihdat, tai vaihdatat renkaat ajokkisi alle, tarkista niiden kulutuspinta ja yleinen kunto. Tarkastelemme tässä artikkelissa keinoja, joilla voit kotikonstein selvittää renkaiden kulutuspinnan.Lain mukaan talvirenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0mm, ja kesärenkaissa 1,6mm. Renkaiden suorituskyky, ja turvallisuus alkaa kärsimään jo kuitenkin paljon nopeammin, joten on hyvä harkita uusia renkaita jo hyvissä ajoin.

Kuinka tarkistat renkaat itse

Tähän on onneksi muutama helppo keino, ja suosittelemmekin tarkistamaan renkaiden pääurien syvyyden säännöllisesti, eikä vain renkaiden vaihdon yhteydessä.Tätä nykyä renkaissa on usein kulumisvaroittimet, jotka ilmaisevat joko numeroin tai muilla keinoin, paljonko kulutuspintaa on jäljellä.

Numerot: Esimerkiksi Nokian renkaat ilmaisevat numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä. Uusissa renkaissa on tyypillisesti 8mm kulutuspintaa, ja jos yksikään numero ei ole näkyvissä, on kulutuspintaa tuo edellämainittu 8mm. Seuravaaksi voi tulla esiin numero 6 ja niin edelleen.

Palat: Monissa renkaissa, kulumisvaroittimina toimii “kulumispalat” urissa. Jos renkaiden pinta tulee näiden palojen tasolle, on aika vaihtaa uudet renkaat alle.

Kolikkotesti: Yksi nopea ja helppo keino tarkistaa renkaiden kulumispinta, on käyttää kahden euron kolikkoa apuna. Kahden euron kolikon hopeareunus on 4 millimetriä ja mikäli reunus katoaa näkyvistä kokonaan, kun kolikko sujautetaan renkaan uriin, on kulutuspintaa jäljellä vielä tarpeeksi.

Nastarenkaat

Mikäli sinulla on nastarenkaat, tarkista että nastoja ei ole irronnut liikaa, ja että nastojen määrä eri renkaissa on mahdollisimman yhtäläinen. Jos renkaista on irronnut paljon nastoja, tai jos renkaissa on suuri ero nastojen määrissä, heikentyy niiden pito valtavasti.Jos nastat ovat tallella, mutta heiluvat, on tässäkin tapauksessa renkaiden pito heikentynyt huomattavasti. Heiluva ja taipuva nasta ei pure jäähän, eikä pidä hyvin lumella tai sohjossa.

Tarjoamme rengashotellipalvelut ja renkaiden vaihdon edulliseen hintaan. Tuo renkaasi meille ja säästät aikaa, tilaa ja vaivaa. Tarkastamme renkaittesi kunnon ja säilytämme ne oikeaoppisesti seuraavaan kauteen. Ota yhteyttä!