Vinkit talvirenkaiden tarkistukseen

27 syyskuun, 2022
Posted in Autonhoito
27 syyskuun, 2022 hafix

Vinkit talvirenkaiden tarkistukseen

Pian on taas aika vaihtaa alle talvirenkaat ja nyt onkin oiva hetki tarkistaa talvirenkaiden kunto. Säilytyksen aikana renkaisiin on voinut tulla muutoksia jotka vaikuttavat sekä ajomukavuuteen että turvallisuuteen.


Renkaiden kulutuspinta

Lain mukaan talvirenkaissa kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0mm. Renkaiden suorituskyky ja turvallisuus alkaa kärsimään jo kuitenkin paljon nopeammin, joten on hyvä harkita uusia renkaita jo hyvissä ajoin ennen 3,0mm lukemaa. Olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin, miten tarkistaa renkaiden kulutuspinta kotikonstein.

Tarkista nastojen määrä ja kunto

Mikäli sinulla on käytössäsi nastarenkaat, nastojen määrä renkaissa ja nastojen kunto on hyvä tarkastaa ennen renkaiden käyttöönottoa. Mikäli nastoja on irronnut paljon, renkaiden pito voi olla heikentynyt rajusti. Jos nastat ovat paikallaan, mutta heiluvat, niiden purevuus jäähän ja loskaan voi olla lähes olematon.

Rengaspaineet

Talvirenkaita vaihtaessa tulee ottaa huomioon se, että kylmä sää laskee rengaspaineita. Mikäli siis vaihdat renkaita sisätiloissa, lisää suosituspaineisiin 0,2 0,3 baria, tällöin paineet laskevat suosituspaineisiin ulkoilmassa. Ulkona vaihdettaessa voit asettaa paineet suoraan suosituspaineisiin. Löydät suositukset autosi ohjekirjasta tai kuljettajan ovesta.

Renkaiden tasapaino

Mikäli huomaat, että renkaat kuluvat epätasaisesti tai tunnet ajaessa epämääräistä tärinää, syy voi olla renkaiden epätasapainossa. On suositeltavaa, että teetät renkaiden tasapainotuksen huoltojen yhteydessä tai kun vaihdatat renkaasi huollossa alle.

Tarkista ohjauskulmat

Ohjauskulmien säädöstä puhutaan myös aurauskulman säätönä tai nelipyöräsuuntauksena ja ne vaikuttavat renkaiden tasaiseen kulumiseen. Mikäli ohjauskulmat ovat pielessä, kuluvat renkaat joko ulko tai sisäreunasta enemmän kuin muualta. Ohjauskulmien virheillä on myös vaikutusta polttoaineen kulutukseen, sekä renkaiden käyttöikään, joten ohjauskulmat kannattaa tarkistuttaa mahdollisimman usein.

Renkaiden asianmukainen säilöminen on erityisen tärkeää. Mikäli haluat helpottaa elämääsi, voit
ulkoistaa niin renkaiden vaihdon, kuin säilön meille. Tutustu rengashotelliimme: www.hafix.fi/rengashotelli.